Urządzenia i Akcesoria
Chrzan tarty podstawowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 słoiki
Składniki
-
400 g korzenia chrzanu, świeżego obranego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
250 g wody mineralnej, niegazowanej
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
60 g cukru
-
10 g soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
978.7 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
455.2 kJ /
108.8 kcal
Tłuszcz
0.7 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
27.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC V
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura żurawinowa do mięs i serów
4 Std. 45 Min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50 Std.
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM6, TM7)
169 Std. 10 Min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM5)
169 Std. 10 Min
Przyprawowa pasta z lubczyku
10 Min
Konfitura z zielonych pomidorów
1 Std. 30 Min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2 Std.
Zakwas buraczany
168 Std. 50 Min
Chrzan z jabłkami
15 Min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 Min
Ćwikła
50 Min
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10 Min